Het unieke 5-traps filter
haalt méér uit je water.

Vele testen bewijzen het: Dit 5-traps filter levert op een unieke manier schoon water waar wel 99% van de opgeloste vaste stoffen uit is verwijderd. Dat is bijna 50% meer dan de concurrerende merken. Daarom kunnen we met recht zeggen: ZeroWater haalt meer uit je water!

Hoe werkt een zerowater filter?

Zuiverheid testen: TDS-Waarde

Hoe test je de zuiverheid van water
Naast testen in laboratoria, zie hieronder, is water eenvoudig te 'meten' met een TDS meter. TDS is de Engelse benaming van Total Dissolved Solids, dat wil zeggen een optelsom van alle vaste stoffen die in het water zijn opgelost. TDS wordt gemeten in ppm = parts per million.

Drinkwater heeft in Nederland vaak waarden van 200 tot wel 400 ppm!

Veel mensen gebruiken nu al een eenvoudige waterfilterkan voorzien van een koolstoffilter. Dit is beter dan het drinken van ongezuiverd kraanwater, maar nog blijven er veel vervuilende deeltjes in het water achter. De TDS waard daalt bij systemen met een koolstoffilter naar een waarde van ca 90. Dat betekend dat er nog veel ongezonde stoffen achterblijven in het water. ZeroWater krijg de TDS op 0 voor echt zuiver water.

 • TDS waarde geeft de zuiverheid van water aan
 • Koolstoffilters zuiveren slechts een klein deel, tot ca 90 TDS
 • Alleen ZeroWater filters kunnen de TDS waarde tot 0 brengen

Water & Water

Water en zo...
Er zijn veel verschillende soorten water die gedronken worden:

 • Leidingwater
  In Nederland drinken we vaak leidingwater uit de kraan. De kwaliteit is doorgaans goed, maar gewaarborgd tot de pomp. Het water is ook niet volledig gezuiverd van schadelijke stoffen. Er zitten verontreinigende stoffen in het Nederlandse leidingwater om nog niet te spreken over de stoffen in uw binnenleidingen. Ook de smaak is soms niet 'fris'. Het is wel lekker goedkoop.
 • Water in flessen of pakken
  Flessen water uit de winkel of uit een waterkoeler lijken een goed alternatief. Echter; de kwaliteit van dit soort water varieert enorm en vaak is dit water zelfs minder zuiver dan kraanwater. Ook zitten er in veel water uit de winkel grote hoeveelheden plastic deeltjes naast alle andere verontreinigingen.
 • Water uit een kan met filter
  Dit geeft, bij het gebruik van ZeroWater filters, het meest gezuiverde water. Passend bij een gezonde levensstijl. Alleen het ZeroWater zuivert water tot 0 TDS (!) waar koolstoffilters max 90 TDS halen.

Hoe goed is een zerowater filter?

Zuiverheid getest

Waarom kiezen voor ZeroWater?
Als ZeroWater versus de filters van de huidige marktleider getest wordt, is het al snel duidelijk dat het 5-traps ZeroWater systeem veel meer uit je water haalt. Door de unieke structuur en combinatie van de verschillende soorten filters en de unieke ionisatie wisselaar is het filter superieur aan de 2-traps systemen.

Getest opKraanwater (verrijkt met lood)marktleiderZeroWaterEenheidNorm
lood153,1< 1μg/l Pb< = 10
ammonium< 0,030,45< 0,03mg/l NH4< = 0,20
chloride2426< 2mg/l Cl< = 150
ijzer21052< 10μg/l Fe< = 200


De watertest is uitgevoerd door AquaLab Zuid. AquaLab Zuid is een onafhankelijk waterlaboratorium dat ministerieel is erkend en door de RvA is geaccrediteerd onder registratienummer L387. Meer resultaten vind je in de complete testuitslag.

ZeroWater is de enige filterkan die door de NSF gecertificeerd is op filteren van lood. Kraanwater in Nederland moet aan wettelijke normen voldoen en bevat nauwelijks tot geen lood. Echter, wanneer je loden (binnen)leidingen hebt, kan er wél lood in je kraanwater terechtkomen. Lood is zeer schadelijk voor je gezondheid, daarom mogen er inmiddels al jaren geen loden waterleidingen meer worden aangelegd en wordt er met klem geadviseerd loden leidingen te vervangen.

De werking

Hoe werkt een zerowater filter?

 • GROF BASISFILTER
  Filtert fijne deeltjes en bezinksel.
 • FOAM VERDELER
  Verdeelt het water gelijkmatig over het filter voor efficiënter gebruik en optimaal filervermogen.
 • MEERLAAGS ACTIEF KOOLSTOF & OXIDATIE REDUCTIELEGERING
  Filtert diverse verontreinigingen, bijzonder goed op organische stoffen. Vermindert tevens chloor en andere zware metalen en voorkomt schimmelvorming.
 • IONISATIE WISSELAAR
  Negatieve en positieve ionenen uitwisselaar haalt vreemde ionen uit de watermoleculen en geeft deze in zuivere staat terug.
 • ULTRA-FIJNE ZEEF EN NON-WOVEN MEMBRAANLAGEN
  Verwijdert ultrafijne deeltjes.


Hoe werkt een zerowater filter? Het filter bestaat uit 5 verschillende lagen met allemaal een eigen werking.